navigatie overslaan

Twente wil groeien tot een natuurlijke magneet voor een jongere doelgroep (inzichtzoeker, stijlzoeker en avontuurzoeker). Zowel voor bezoekers als bewoners. Door onweerstaanbare, spannende concepten en aanbod te ontwikkelen, wordt Twente beroemd om 'wat' het is (vrij zijn economie). Op het gebied van branding gaan we dit realiseren door promotie en positionering gericht op zowel de (potentiële, jongere) bewoner als de focusdoelgroepen. Tukkerstrots te verhogen door ook de bewoner op het vizier te hebben en inzet van congresregio Twente.

Contentkalender 2024

Haak aan! Het hele jaar door zorgen wij voor actuele en inspirerende content voor onze doelgroepen. Via visittwente.nl, onze social kanalen en in perspublicaties. Om onze partners nog beter te betrekken bij dit proces hebben wij een content jaarkalender opgesteld.

Campagneresultaten

In deze rapportage delen wij de voortgang van onze KPI's. Een overzicht van onze mijlpalen en een planning van de komende uitingen of campagnes. Dit geeft je inzicht in het bereik van onze platformen, campagnes en media-inzet. Benieuwd? Neem een kijkje.

Merk Twente

'Tijd zat in Twente' is sinds 2017 de thematische vlag waar veel onder bereikt is. Het heeft goed laten zien wie we zijn. Toch dekt deze positionering niet stad en land én is die niet geheel passend bij de jongere focusdoelgroepen. Daarom introduceren we 'Vrij zijn in Twente' als de nieuwe slogan en vlag waaronder we het merk en de communicatie vormgeven. De nieuwe huisstijlgids en toolkit is hier terug te vinden!

Typisch Twente, Lekker Eten Gids en de Proefkaart

Wij bieden diverse mogelijkheden om als organisatie of onderneming zichtbaar te zijn. Met het uitbrengen van de Lekker Eten Gids spelen wij in op de vraag van de bezoeker én de ondernemer. Daarnaast is in 2023 het achtste nummer van Typisch Twente uitgekomen. Dit blad wordt intensief gelezen door vakantiegangers, de inwoners van Twente en de Twentse zakelijke bezoekers. Voor de tweede keer: de Proefkaart. Een verzameling van vele ondernemers die allemaal lokale producten aanbieden op één kaart!

Websites Visit Twente

Twente is alles behalve een ingedutte regio. Het hele jaar door is hier van alles te zien en te doen. Alle tips en handige weetjes zijn verzameld en terug te vinden op de Nederlandse, Duitse en Engelstalige website. De Nederlandse website had in 2021 maar liefst 611.887 websitebezoekers, waarbij het doel van 500.000 meer dan geslaagd was.

Tukkers.nl

Ontdek de hulp van een échte Tukker! Met veel plezier geven Tukkers antwoord op al jouw vragen over Twente. Maar je kunt jezelf aanmelden als Tukker. Hoe actiever je bent op Tukkers.nl hoe meer dit platform jou beloont. Of benieuwd waar wij Tukkers voor staan? Wij leggen het uit in onze 13 leefwijzen op namensalle.tukkers.nl óf bestel het boekje.