navigatie overslaan
Destinatieontwikkeling

Gastheer/ en vrouw van Nationaal Landschap Noordoost-Twente

  • 2 minuten leestijd
  • 334 x bekeken

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Recreatie- en horeca ondernemers kunnen daar de vruchten van plukken. Als gastheer/gastvrouw van je gebied vertel je gasten alles over de mooiste plekjes en cultuurhistorie van jouw gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied.

Programma Gastheer van het Landschap Noordoost-Twente
In februari en maart 2023 organiseert IVN Overijssel in opdracht van Gastvrij Overijssel en gemeenten Oldenzaal, Losser, Tubbergen en Dinkelland de cursus ‘Gastheer van het Landschap’ in Noordoost-Twente. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in dit gebied en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer of gastvrouw bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus. In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, natuurwaarden, erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes van het brede Nationale Park. Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen.

In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied zelf beter leert kennen om het vervolgens aan jouw gasten door te kunnen geven.

Voor wie?
De cursus is geschikt voor alle recreatieve ondernemers in het Nationaal Park zoals hotels, campings, groepsaccommodaties, bed and breakfasts, restaurants, vakantieparken, dagrecreatie (bv streekproducten, kinderboerderij, outdoorsport), agrarische ondernemers die ook aan recreatie op hun erf doen, toeristische informatiepunten, etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf/instelling, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Ondernemers zoals hierboven beschreven uit één van deze vier gemeenten kunnen zich aanmelden: Oldenzaal, Losser, Tubbergen of Dinkelland.

Voor meer info neem contact op met Twente Marketing, .

Wat vind je van de informatie op deze pagina?