navigatie overslaan

Congresregio Twente levert vanuit de specifieke kennis van het zakelijk toerisme een bijdrage aan de groei van het zakelijk toerisme in Twente, door doelgroepgerichte marketing- en salesactiviteiten. Hiermee wordt de positie van Twente op de markt van zakelijk toerisme en regionale economie duurzaam versterkt. Wij bieden onze relaties een compleet beeld van beschikbare locaties in Twente en inspireren ze met onze brede kennis van de regio. Twente is een aantrekkelijk bestemming voor het zakelijke toerisme. De combinatie van kwaliteitsaccommodaties, een aantrekkelijke toeristische omgeving en de ontwikkeling van Twente als ondernemende technologische kennisregio met de focus op hightech systemen en materialen, onderscheiden Twente op de zakelijke toeristische markt.

Congrespartner worden?

In 2023 gaan we met Congresregio Twente, ons meer richten op de vermarkting van zakelijke markt in Twente. Dit doen we onder andere d.m.v. de website congresregiotwente.nl te integreren in visittwente.nl, waardoor er meer traffic gegenereerd (en kruisbestuiving) wordt wat tot meer interesse en aanvragen leidt. Het voordeel van deze nieuwe insteek zijn toegankelijker tarieven en het grotere aanbod vanuit Twente. Zo wordt je al congresregio partner vanaf €100,-. Benieuwd naar deze nieuwe insteek?

Hotel- en zakelijke markt onderzoek (2021)

In nauwe samenwerking hebben we met de provincie, gemeenten, KHN, Congresregio Twente en Zwolle en Gastvrij Overijssel aan het bureau ZKA Leisure Consultants (ZKA) gevraagd onderzoek te doen naar de hotel- en zakelijke markt. Momenteel ontbreekt het aan deze relevante en actuele (regionale) marktinzichten. Dit roept de vraag om het beeld van de huidige en toekomstige sector scherp te stellen.

Factsheet zakelijk toerisme (2019)

Vanuit het NBTC-NIPO wordt eens in de drie jaar het CZO, continue zakenreis onderzoek gepubliceerd. Deze factsheet geeft inzicht hoe Overijssel het doet op de zakelijke markt.

Word Congresregio lid!

Basis Partnerpakket Congresregio Twente

€100,-

Toeleverancierpakket Congresregio Twente

€250,-

Vriend van Congresregio Twente

€650,-