navigatie overslaan
Nieuws

Congresregio Twente: Locatie tour Twente was een groot succes!

  • 4 minuten leestijd
  • 590 x bekeken

Afgelopen maandag 3 april heeft Linda op Locatie in opdracht van Congresregio Twente een succesvolle locatie tour georganiseerd. Tijdens de tour, waarbij we cruisen, e-steppen, vanuit een gele schoolbus rijden of abseilen vanaf een oude verkeerstoren. Hebben we de mooiste plekjes gezien wat Twente ons te bieden heeft op gebied van zakelijke evenementen. In dit artikel nemen we je mee op een terugblik.

Tukkers beschrijven zichzelf graag als trots, eigenzinnig en tegendraads. De droge humor is alomtegenwoordig en de enorme ondernemersgeest is niet te missen. Twente staat dan ook niet voor niet al jaren in de top 3 van 'de meest innovatieve regio van Nederland'.

Met Congresregio Twente, bieden wij een breed scala aan mogelijkheden voor zakelijke evenementen. Van prachtige historische locaties tot moderne conferentiecentra, van kleinschalige bijeenkomsten tot grootschalige congressen en evenementen. Twente heeft het allemaal. Daarnaast is Twente ook zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Een vliegende start

De dag begon met een vliegende start op Vliegveld Twente, een van de meest opvallende locaties in Twente. Waar we begonnen met een interactief spel vanuit Hangaar 10 van The Box Company. Telefoon in de ene, Twentse Kozak in de andere hand. Binnen een kwartiertje waren we helemaal op de hoogte met wie we pad zijn én wat de Twentse zin 'Den kik met 't linkeroog in n'n rechtertuk' betekend.

Teambuildingsactiviteit

Vervolgens kwamen we aan op de Twente Safety Campus met de gele schoolbus. Dit is een perfecte locatie voor evenementen en zakelijke presentaties. Het opleidings- en trainingsdomein voor politie, brandweer, defensie en speciale hulpdiensten biedt verschillende activiteiten aan zoals geblindeerd rijden en technische hulpverlening, wat zorgt voor échte teambuilding. Ook de eventmanagers die aanwezigen waar op deze dag mochten deze activiteiten beleven, en met succes!

Twentse authenticiteit

Terug de gele schoolbus in om vervolgens te verplaatsen naar Landhuishotel de Bloemenbeek. Dit prachtige hotel ligt in De Lutte en heeft een rijke geschiedenis. Het hotel heeft 58 kamers en verschillende zalen en biedt een prachtig groen uitzicht vanuit vrijwel alle ruimtes. Ondanks alle duurzaamheidsmoderniseringen ademt het hotel nog steeds Twentse authenticiteit, misschien wel extra goed voelbaar in het oude barretje – waar al 120 jaar elke avond en elk zakelijk evenement proostend wordt afgesloten.

Brommers kiek'n

Het was het tijd om de gele schoolbus te laten staan en een tochtje te maken door het Twentse groen met de e-chopper, FatMax e-step, elektrische loopfiets, beach cruiser, e-puch of knaapbike van Actief Twente. Voor ieder wat wils! Onderweg passeerden we grote landhuizen van voormalige Twentse textielbaronnen, werkende boerenbedrijven, verscholen bosvilla's en groepsaccommodatie 't Keampke. Kleinschalig en persoonlijker vind je je groepsaccamodatie of vergaderlocatie niet. Aan alles is gedacht. Perfect plekje voor een heisessie met een klein team inclusief overnachting.

Een bijzondere plek in Twente

Na de heerlijke toer van Actief Twente was het tijd om een bezoekje te brengen aan Landgoed De Wilmersberg. Dit voormalige buitenverblijf van de textielfamilie Blijdenstein is nu een prachtige hotel met 59 kamers en koppelbare zalen. Maar wat dit landgoed écht bijzonder maakt, is de fantatische tuin eromheen. De tuin van Landgoed De Wilmersberg is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een geweldige locatie voor allerlei evenementen. Van kleurrijke foodtruckfestivals tot grote zonnige diners aan lange tafels, de mogelijkheden zijn eindeloos. En in de zomer wordt hier zelfs een eigen openluchtconcert georganiseerd. Maar Landgoed De Wilmersberg heeft meer te bieden dan alleen mooie zalen en een prachtige tuin. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel en dat merk je aan alles. Van het gebruik van streekproducten in de keuken tot het gebruik van elektrische voertuigen op het terrein.

Abseilend de dag afsluiten

De locatietour van Congresregio Twente zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een echte uitdaging. En die krijg je bij Adventure King, de koning van de buitenactiviteiten en evenementen in Twente. Voor dé echte waaghals: abseilen van de oude verkeerstoren van Vliegveld Twente. En als afsluiter kwamen we bij één in Shelter B527, waar de keukenbrigade ons met een gevulde maag naar huis toe stuurt.

Congresregio Twente

Al met al was het een prachtige dag, waarbij we veel locaties in Twente hebben aangedaan. Én dit is pas een tipje van de sluier, want in Twente hebben we nog veel meer prachtige en bijzondere opties voor een zakelijk evenement. Wil je daar nog meer over weten? Neem contact op!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Toon meer verhalen

Ook interessant