navigatie overslaan
De deur staat open bij

Robert-Jan Dissel over duurzaamheid en het blijven ontwikkelen van Actief Twente

  • 2 minuten leestijd
  • 165 x bekeken

Robert-Jan Dissel geeft een kijkje in de visie van Actief Twente. De video belicht ook de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd en de oplossingen die hij toepast.

Bekijk video

Robert-Jan en zijn mede-eigenaar zijn persoonlijk zeer betrokken bij de verandering van het klimaat. In hun privé leven proberen zij rekening te houden met de gevolgen van hun gedrag voor de aarde. Als bedrijf willen zij dit ook graag doen. Solexen en scooters stoten CO2 uit. Vanaf 2020 compenseren zij de CO2 uitstoot van deze voertuigen. Via Greenseat.nl compenseren zij de tochten die gemaakt worden per solex en scooter. In de prijs zit de CO2 compensatie verwerkt.

Zonne-energie

Hun elektrische voertuigen, E-bikes, Choppers en Loopfietsen gebruiken stroom om energie te kunnen leveren. Het pand is voorzien van zonnepanelen. Het laadstation van deze voertuigen is direct aangesloten op de zonnepanelen. Alle voertuigen die gebruik maken van stroom worden opgeladen via de zon.

Afval scheiden

Alle kleine beetjes helpen. Waar mensen recreëren ontstaat afval. Zij faciliteren afvalscheiding binnen hun bedrijf. Papier, plastic en restafval wordt gescheiden en zo ook aangeboden aan de afvalverwerker.

Naast deze punten ondersteunen zij ook projecten voor cultuur en natuurbehoud in Twente en gebruiken zij waar mogelijk, zoveel mogelijk reinigingsmiddelen die afbreekbaar zijn. Zij hopen op deze manier hun steentje te kunnen bijdragen aan een wereld waarin verantwoord gerecreëerd kan en mag worden!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?