navigatie overslaan
Onderscheidende vroegboekcampagne voor Twente

Vliegvakantie op z’n Twents

  • 2 minuten leestijd
  • 862 x bekeken

Ontdek grenzeloze avonturen in Twente! Volgens onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (bron) kiezen steeds meer vakantiegangers voor duurzamere opties en zetten ze het vliegen op een lager pitje. Twente Marketing grijpt deze trend aan met de lancering van de spraakmakende vroegboekcampagne "Vliegvakantie op z'n Twents". Deze campagne, met een knipoog naar alternatieve vakantieopties, is in januari niet alleen online te vinden. Ook is deze te zien op abri's in Rotterdam en rondom de Vakantiebeurs in Utrecht.

Vakantiebeursgangers naar Twente

De vroegboekcampagne omvat een strategische combinatie van online en outdoor activiteiten. Van 9 tot en met 22 januari is de campagne te zien op digitale abri’s in Rotterdam. In de week van 9 tot en met 15 januari is de campagne tevens te zien op abri’s in Utrecht rondom de Vakantiebeurs. Met een slimme inzet van deze middelen trekt de campagne de aandacht van vakantiegangers die openstaan voor nieuwe reiservaringen. Ook potentiële bezoekers die dichterbij Twente wonen krijgen de campagne te zien door middel van inzet van social media.

Thema: "Vliegvakantie op z'n Twents"

Het kernthema van de campagne draait om de gedachte dat een fantastische (gezins)vakantie niet per se betekent dat men het vliegtuig moet instappen. Twente biedt vakantiegangers een rijk cultureel aanbod in combinatie met natuur & ruimte. Het is een aantrekkelijke plek met oprechte aandacht voor elkaar in zowel de dorpen als de steden. Dit is terug te zien in de welvaartcijfers over gezondheid en tevredenheid met het leven. Die cijfers liggen in Twente gemiddeld hoger dan in de rest van Nederland (Twente Index).

Alice Voorhorst, manager branding, zegt: "We willen mensen laten zien dat een vliegvakantie op z'n Twents een totaal nieuwe ervaring kan zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur, avontuurlijke activiteiten of gewoonweg ontspanning zoekt, Twente biedt voor elk wat wils. En dit alles op een steenworp afstand van huis. Het avontuur ligt dus letterlijk om de hoek."

Op z’n Twents: net even anders

Twente Marketing gelooft in de kracht van het Tukkerschap. Daarom staat de Twentse identiteit al jaren centraal in de campagnes van Twente. In Twente doen ze vaak de dingen nét even anders. Oftewel: op z’n Twents. In diverse campagnebeelden zie je, met een kwinkslag en knipoog, wat dat inhoudt.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?