navigatie overslaan
Smart Data

Twentse gemeenten het meest favoriet bij kampeerders

  • 2 minuten leestijd
  • 349 x bekeken

Kamperen is sinds de corona crisis flink gestegen in populariteit. JetCamp deed onderzoek om erachter te komen op welke plek je het beste kunt kamperen in Nederland. Op basis van 30 miljoen beoordeling deelde Jetcamp vorige week een top 3 per provincie. De Twentse gemeenten Gemeente Losser (cijfer: 9), Gemeente Dinkelland (cijfer: 8.8) en Gemeente Hof van Twente (cijfer: 8.7) kwamen als winnaars uit de bus voor Overijssel.

Twente meest favoriete kampeerregio binnen Overijssel

Uit de populariteitsindex van het onderzoek kwamen verschillende interessante details naar boven. Zo is het duidelijk zichtbaar dat de gemeentes met een hogere populariteitsindex ver buiten de randstad liggen. Dit is ook te zien in de Top 3 populairste kampeergemeenten in Overijssel. Hierin kwam Twente duidelijk als favoriete kampeerregio uit de bus:

Gemeente Losser: 9
Gemeente Dinkelland: 8.8
Gemeente Hof van Twente: 8.7

De gemeente Losser is zelfs uitgeroepen tot één van de vijf beste kampeerlocaties van Nederland en is hiermee de beste kampeer locatie van Overijssel. De populariteit van de Twentse campings en camperplaatsen zorgt voor een hoog rapportcijfer voor Overijssel: een 8,4. Overijssel prijkt hiermee op een derde plek in de Top 3 van beste kampeerprovincies in Nederland.

Shelly van Winden, adviseur strategie en onderzoek MarketingOost: “Wij zien dit beeld gelukkig ook terug in de cijfers van 2021. Zo zagen we: 428.000 gasten op kampeerterreinen en 2.535.000 overnachtingen in Overijssel op kampeerterreinen. Dit was zelfs 12% meer dan in het topjaar 2019.”

Twente populair sinds corona

Twente is gelegen in Overijssel, de provincie die na Utrecht vorig jaar de grootste groei in overnachtingen heeft weten te realiseren (bron: CBS 2021). Twente Marketing wil deze groei graag vasthouden. Twente biedt vakantiegangers een rijk cultureel aanbod in combinatie met natuur & ruimte. Het is een aantrekkelijke plek met oprechte aandacht voor elkaar in zowel de dorpen als de steden. Dit is terug te zien in de welvaartcijfers over gezondheid en tevredenheid met het leven. Die cijfers liggen in Twente gemiddeld hoger dan in de rest van Nederland (Twente Index). Gebiedsmanager Quirine ter Haar: “Sinds covid-19 heeft een nieuwe doelgroep Twente (her)ontdekt. Het is een wat jongere, hoogopgeleide gast die verrast is door de kwaliteit die Twente te bieden heeft. Die doelgroep willen we vasthouden”.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?